ACT Banner

F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

ACT Banner

F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

Over Agoria company tour digitaal en klassieke bedrijfsbezoeken

Nee, er zullen meer online sessions worden georganiseerd, maar ook (klassieke) bedrijfsbezoeken, weliswaar in mindere mate. Voor 2021: gaan we voor een volledige mix (blended) formule.

Omwille van volgende voordelen: * je bereikt meer studenten * bedrijfsbezoeken in het najaar 2020 blijven onzeker, online sessies gaan zeker door * het is een goede ervaring voor de toekomst.

Over “Online company session”

Agoria company team verloopt deels online en dit via zgn.' Online company session'. Hiermee bedoelen we een bedrijfspresentatie, door het bedrijf, aan studenten, in powerpoint, live, online, via MS Teams. Bekijk info.

Het deelnemend lidbedrijf.

Over “hoe presentatie maken voor een online-sessie ?”

In wezen: moet je een goede ppt-presentatie geven. Hierbij gelden dezelfde basisregels als voor een 'traditionele' powerpointpresentatie in een zaal: nl. voorkeur voor het visuele, weinig text, interactie, aandacht trekken, getuigenissen via enkele ambassadors. Voor extra-informatie: http://act.agoria.be/online-company-sessions/

Ja, op het einde van de sessie, een "Q&A" (questions & answer) voorzien. Tijdens de presentatie van de slides, kan je ook wat interactie in bouwen: bv een eenvoudige vraag stellen, een quiz-vraag , een eenvoudige enquete…

Zie tutorial-video's, die helpen zeker, (nieuwe pagina, link)

Over organisatie/connectie-link

Eenzelfde link in Ms Teams. Wordt aangemaakt door Agoria, dit wordt verstuurd naar bedrijven en naar de contactpersonen van de studierichtingen. Die deze dan doorstuurt naar de studenten.

Op het afgesproken moment (uur van de planning, kwartier voor de sessie)

Op het afgesproken moment (uur van de planning)

Jawel, dat kan in MS teams. Diverse sprekers kunnen elkaar afwisselen.

Ja, of bijna, aangezien elke sessie door maximaal 300 personen kan worden bijgewoond.

Over: registreren en connecteren de dag zelf

De registratie voor bedrijven gebeurt per vestiging. Per registratie kan u maar 1 uniek email adres gebruiken. Wilt u een tweede vestiging registreren, gelieve een ander e-mail adres te gebruiken.

Bekijk de handleiding

De registratie voor scholen gebeurt per studierichting. Per registratie kan u maar 1 uniek email adres gebruiken. Wilt u een tweede studierichting registreren, gelieve een ander e-mail adres te gebruiken.

Bekijk de handleiding

Indien de opvolging door verschillende personen gebeurt, kunt u de Login en Paswoord aan elkaar doorgeven.

Ja, als u aangemeld bent, kan u bovenaan rechts op "Account" klikken en dan profiel kiezen. Naast het pictogram bevindt zich een tandwiel. Door hierop te klikken kan u kiezen voor bewerk profiel. Hier kan u de gegevens van de studierichtingen aanpassen en gegevens toevoegen.( Vb. Logo school, meer informatie over school,...)

Ja, als u aangemeld bent, kan u bovenaan rechts op "Account" klikken en dan profiel kiezen. Naast het pictogram bevindt zich een tandwiel. Door hierop te klikken kan u kiezen voor "Acount". Hier kan u u wachtwoord, contactpersoon en email wijzigen.

Over het proces

Het proces start met de inschrijving van scholen en bedrijven. Deze geven elkaar een score. Met deze score wordt er bepaald welke studierichtingen en bedrijven aan elkaar gematcht worden. Daarna volgt de toewijzing van de bedrijven en studierichtingen.

Bekijk het schema

Geregistreerde bedrijven en studierichtingen, geven elkaar scores. Pas als de scores wederzijds voldoende hoog zijn, gebeurt er een matching en toewijzing. Dus je bent zeker als bedrijf, als je 'toegewezen' bent.

De toewijzing gebeurt bij fase 6. Zie Schema ‘verloop’.